Ugrás a tartalomra

Anyák napja

Közzétéve 14.5.2023.

Kategória

Kedves Édesanyák!

Május első /illetve második/ vasárnapja szerte a világon az anyukák és nagymamák ünnepe. Ezen a napon ők kerülnek a figyelem középpontjába. Ezen a napon igyekszünk kárpótolni őket mindenért…

Anya. Rövidke, édes szó. Talán az első kimondott szavunk. Talán az utolsó is. Anya az, aki életet adott nekünk, aki először ölelt meg, aki megtanított az első szavainkra, lépéseinkre és aki egész életünkben elkísér, akár jelenlétével, akár emlékeinkben. Anyának lenni ajándék s egyben életre szóló küldetés. Anyának lenni állandó félelem, végtelen tiszta szeretet, türelem, önzetlen gondoskodás.

Ha az élet forgatagában gyakran meg is feledkezünk az édesanyákról, anyák napján ragadjuk meg az alkalmat arra, hogy megköszönjük mindazt a gyengédséget és törődést, amellyel minden anya elhalmozza gyermekeit. Mondjunk köszönetet minden ébren töltött éjszakáért, minden elmondott meséért, minden megértő és megbocsátó szóért, a sok fáradozásért, aggódásért.

Minden édesanyának és nagymamának tiszta szívből kívánom, hogy teljen végtelen örömük gyermekeikben, unokáikban. Kívánom, hogy tisztelet és megbecsülés övezze őket mindenkor. Öleljük meg édesanyánkat, amíg még megtehetjük, s ha ez már nem lehetséges, szeretve gondoljunk rá, őrizzük emlékét, mondjunk el érte egy imát! Tartozunk ennyivel!

Nagyon szép anyák napját kívánok!

Ing. Kiš Gabriel, polgármester