Ugrás a tartalomra

Kedves lakosok! Kérjük, ügyeljenek a tűzveszélyre az ünnepek alatt!

Közzétéve 13.12.2023.

Kategória

Mindjárt itt az év legszebb ünnepe, a karácsony, ami békét és nyugalmat hoz a családokba. A Tűzoltó- és Mentőszolgálat szívből kívánja mindenkinek, hogy semmiféle kellemetlen esemény ne zavarja meg az ünnepeket. Engedje meg, hogy ellássuk Önöket néhány jó tanáccsal, hogy nyugodtan és kényelmesen tölthessék ezt a néhány napot:

 • a karácsonyfát helyezzék megfelelő távolságra a fűtőelemektől és kandallóktól,
 • ne helyezzenek gyertyát vagy csillagszórót a fára,
 • csak minősített karácsonyi világítást használjanak, kövessék a gyártó utasításait és ne végezzenek szakszerűtlen beavatkozást,
 • otthonuk elhagyásakor és éjszaka kapcsolják le a karácsonyfa világítását,
 • az adventi koszorút helyezzék szilárd és lehetőség szerint nem gyúlékony felületre, kellő távolságra a lakásban lévő gyúlékony tárgyaktól, mint például függönyök, drapériák
 • a gyertyákat az adventi koszorún erősen rögzítsék, hogy ne essenek le,
 • az adventi koszorún lévő gyertyákat ne hagyják égve felügyelet nélkül, illetve gyermekek vagy háziállatok jelenlétében.
  Az újév köszöntése és megünneplése gyakran a pirotechnika használatához kötődik. Csak minősített és boltban vásárolt pirotechnikai eszközöket használjanak. A pirotechnika használatakor tartsák be a biztonsági előírásokat, amelyeket használat előtt figyelmesen olvassanak el. A pirotechnika nem való gyerekek kezébe, ezért akadályozzák meg, hogy a gyerekek hozzáférjenek. Pirotechnikai eszközök használatakor ügyeljenek arra, hogy a ,,tüzijáték” épületektől, gyúlékony anyagok lerakóhelyétől és erdőktől távol legyen.
  A téli ünnepeket mindig fokozott tűzveszély jellemzi. Minden évben előfordulnak tüzek, melyeket sok esetben az emberi tényezőnek tulajdoníthatunk, mint például a figyelmetlenség, nemtörődömség, a tűzveszély alábecsülése.
  Tűz esetén azonnal hívják a tűzoltóságot a 150-es vagy a 112-es telefonszámon. Ha kisebb a tűz, próbálják meg tűzoltókészülékkel vagy más módszerrel eloltani.

A Galántai Tűzoltó- és Mentőszolgálat Járási Igazgatósága