Ugrás a tartalomra

Helyi közlemények: 2023.02.03.

Közzétéve 3.2.2023.

1/

Tisztelt magánvállalkozók! Engedjék meg, hogy felhívjuk figyelmüket a légszennyezéssel kapcsolatos törvény által előírt kötelezettségeikre. A törvény értelmében a légszennyező forrás üzemeltetője köteles minden év február 15.-ig bejelenteni az általa rendszeresen, vállalkozói célra használt kis légszennyező forrás üzemanyagfogyasztását, melyből megállapítható az üzemeltetés folyamán keletkezett méreganyagok mennyisége, s ezáltal a levegőterhelési szint. Bejelentésüket megtehetik a községünk honlapján, www.jelka.sk, található formanyomtatvány segítségével, melyet online is elküldhetnek.

2/

A Vágfarkasdi IZO-PLAST cég kíváló minőségü 6 kamrás műanyag ablakokat és ajtókat kínál kedvezményes áron. A beszerelt ablakokhoz reluxát és szúnyoghálót adnak. Nyugdíjasok részére a beszerelés ingyenes. Továbbá külső műanyagredőnyöket, alumíniumredőnyöket, és garázskapukat kínál kedvezményes áron. Bővebb tájékoztatást a következő telefonszámon kaphatnak: 0905 145 572.

3/

A Galántai Járási Állategészségügyi és Élelmezési Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a baromfiállományok és háztáji gondozásban tartott madárállományok tulajdonosai az emberre és az állatokra rendkívül veszélyes madárinfluenzát észleltek a galántai járásban. Ezért Jóka község kataszteri területét behatároló övezetté nyilvánítja, mivel ezen terület a madárinfluenza gócpontjának 10 km-es körzetébe esik. A gazdaságokra és háztáji udvarokra az összeírás  intézkedését rendelte el. Számba kell venni a baromfiállományok és háztáji gondozásban tartott madárállományok, háziállatok – tyúkok, pulykák, libák, kacsák, galambok és egyéb házi gondozásban levő madarakat . Kérjük a lakosságot, hogy amennyiben rendelkeznek az imént említett háziállatokkal,  2023. február 8-ig számolják össze őket és jelentsék azt be a Községi Hivatalban ügyfélfogadó napokon, vagy a következő telefonszámon: 031 78 76 182, vagy  031 78 76 132.   

Az óvintézkedés a következő:

A községben minden baromfiállományt, és egyéb háztáji gondozásban tartott szárnyas állományt az udvar kijelölt épületében zártan kell tartani, hogy a gazdaság más baromfiállományaival, más fogságban tartott madarakkal, továbbá a vadon élő madarakkal ne érintkezhessenek.