Ugrás a tartalomra

Helyi közlemények: 2024. 01.09.

Közzétéve 9.1.2024.

1/

A községi hivatal felhívja az ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy amennyiben 2023-ban változás történt az ingatlanok tulajdonjogában, pl. adásvétel vagy hagyatéki eljárás következtében, 2024.  január 31-ig kötelesek  új adóbevallást tenni a községi hivatalban. Adásvétel esetében az új adóbevallást mind a régi, mind az új tulajdonos köteles megtenni. Az adóbevalláshoz szükséges csatolni a kataszteri tulajdonlapot. Továbbá  azok a személyek is kötelesek új adóbevallást tenni, akik az elmúlt évben építkezési engedélyt vagy lakhatási engedélyt kaptak.

2/

Tájékoztatjuk a nem pénznyereményes játékautomaták és az áruutomaták üzemeltetőit, hogy az 582/2004-es – a helyi adókról, a települési hulladék és a kisméretű építési hulladék helyi díjáról szóló törvény, 44-59-es számú Jóka község általánosan kötelező érvényű rendeletének f) pontja értelmében, adókötelezettség terheli az áruautomaták, ill. nem nyereményes játékautomaták üzemeltetését. Kérjük az érintett üzemeltetőket, hogy a Jókai Községii Hivatalban nyújtsanak be adóbevallást, teljesítsék adókötelezettségüket és fizessék be az adót.

Az adókötelezettség annak a naptári hónapnak az első napján keletkezik, amelyben a nem nyereményes játékgép működése megkezdődött. Az adóbevallás benyújtásában az önkormányzati hivatal adóügyi referense segíti Önöket. Bővebb információt a Jókai Községi Hivatalban vagy a köv. telefonszámon kaphatnak: 031/7876 182.

Köszönjük, hogy eleget tesznek állampolgári kötelességeiknek!

3/

Csütörtökön szállítják el a karácsonyfákat Jókán

Jóka község önkormányzata idén újdonságként ingyenes karácsonyfabegyűjtést szervez a falunkban.

A karácsonyfákat  2024. január 11-én, csütörtökön, reggel 7.00 órától fogják községünk munkatársai elszállítani a családi házak, illetve a családi házas övezetekből is. A karácsonyfáról szedjék le a díszeket és a fémes részeket, hogy a komposztálás gond nélkül megtörténhessen.

Azok a fák, amelyek még díszeket tartalmaznak, nem lesznek elszállítva.

Azok a lakosok, akik még a karácsonyfáikat meg szeretnék hagyni, a későbbiekben lehetőségük lesz a helyi gyűjtőudvarra kiszállítani azt nyitvatartási napokon.