Ugrás a tartalomra

Boldog gyermeknapot!

Közzétéve 31.5.2023.

Kategória

Ma a gyermekek napja van, melyet számos országban megünnepelnek. Nincs is min csodálkozni, hiszen a gyerekek a mi legnagyobb kincseink, s a legértékesebb dolog ezen a világon a mosoly a gyermek arcán.

Azt szokták mondani: kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Többnyire be is igazolódik, hogy ez így van. Minél nagyobb a lurkó, annál többet akar, annál többet harcol a szülei ellen. Úgy hiszem, egy szülőnek sem kell bemutatni a tinédzserkort… Ugyanakkor a gyermekkor varázslatos kilátás, végtelen szórakozás, a kreativitás kora, egy önfeledt játékos utazás! Boldog az a szülő, aki részese tud lenni ennek az útnak, aki gyermeke szemével tudja látni a világot, az ő tiszta szívével elfogadni azt. Egy gyerek mindig megtaníthat egy felnőttet három dologra: ok nélkül örülni, mindig valamivel elfoglalni magát és arra, hogy teljes erejével megkövetelje, amit akar. Hát ne csak tanítsunk, tanuljunk is gyermekeinktől!

A gyerkőcöknek pedig csak annyit szeretnénk üzenni, hogy élvezzék ki a gyermekkort, amíg lehet, amíg tart! Tegyék le a táblagépet, a telefont és éljék meg a jelen pillanatot. Szaladgáljanak, beszélgessenek, bolondozzanak, legyenek igazi gyerekek!

Boldog gyermeknapot kívánunk a világ minden gyerekének!