Ugrás a tartalomra

Helyi közlemények: 2023. 10.05.

Közzétéve 5.10.2023.

1/

Jóka község  polgármestere és képviselőtestülete, a CSEMADOK helyi alapszervezete, valamint a helyi művelődési központ tisztelettel meghívja a kedves lakosságot a deportálás és kitelepítés évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésre, melyre október 5-én, csütörtökön, 18.00 órai kezdettel kerül sor a kultúrháznál. Mindenkit szeretettel várunk.

2/

A jókai óvoda mellett működő Szülői Szövetség meghívja Önöket egy vidám sárkányeregetésre, amelyre 2023.10.7-én, szombaton, 09:00 órai kezdettel kerül sor a jókai sportpályán. Vidítsuk fel együtt az őszi eget színes sárkányokkal. A rendezvény kísérőprogramja: családi fotózás, arcfestés és tombola. Mindenkit sok szeretettel várunk!

3/

MUDr. Šišák, nőgyógyász, tudatja a lakossággal, hogy 2023. 10. 6-tól –  2023. 10. 13-ig, nem fog rendelni. Helyettesíteni MUDr. Kosler fogja Diószegen.

4/

A nagyfödémesi Lotos Lake halastó üzemeltetője értesíti az érdeklődőket, hogy 2023. október 21-én 7:00 órától 16:00 óráig FEEDER-botos horgászversenyt szervez. A versenyre a halastó büféjében vagy a 0905 605 661-es tel. számon lehet regisztrálni. Frissítőről és sportélményről gondoskodva lesz. Mindenkit szeretettel várnak!

5/

A Pozsonyi Integrált Közlekedés Rt. értesíti a lakosokat a 658-as és 659-es vonalak menetrendjének átmeneti változásáról, mely 2023. október 9-től, hétfőtől visszavonásig lesz érvényben (várhatóan 2-3 hét).

6/

A Galántai Regionális Közegészségügyi Hivatal rendelete értelmében a község lakóterületén 2023. október 16-tól  – 2023. november  19-ig el kell végezni a kártékony rágcsálók irtását, megakadályozva ezzel az egerek, házi patkányok és vándorpatkányok túlszaporodását.

–  magánvállalkozók és jogi személyek a kártékony rágcsálók irtását kötelesek elvégezni a vállalkozást működtető objektumokban, az iskolák épületeiben, az egészségügyi intézmények épületeiben, lakóházakban és többfunkciós épületekben, az alagsori helyiségekben és pincékben, állattenyésztési telepeken, élelmiszert gyártó és feldolgozó üzemekben, éttermekben és egyéb  vendéglátó egységekben, élelmiszer raktárakba  és a kommunális  hulladékot  tároló  telepeken.

–  magánszemélyek a kártékony rágcsálók irtását kötelesek elvégezni a háztáji állattenyésztésre használt létesítményekben, családi és lakóházakban, főleg, ha ezek a fent említett intézmények és vállalkozói objektumok közelében vannak.

–  a deratizáció előtt a helyiségeket ki kell takarítani és el kell távolítani minden hulladékot és  olyan anyagot, ami a rágcsálók elszaporodását segíti.