Ugrás a tartalomra

Helyi közlemények: 2024. 06.10.

Közzétéve 10.6.2024.

1/

Ismerd meg régiónkat csónakon és kerékpáron!

Tudatjuk az érdeklődőkkel, hogy 2024. június 15-én, szombaton,  csónaktúra és kerékpártúra indul közeli régiónkba. A csónakázásra regisztrálni QR kódon lehet, melyet a falu weboldalán illetve a kihelyezett plakátokon keresztül találhatnak meg. A kerékpártúrára  közvetlenül indulás előtt, 10.30-tól  lehet bejelentkezni, a Jókai Vízimalomnál. A regisztráció és a részvétel ingyenes. Indulás, 11.0-kor. A tervezett útvonalról részletes információkat községünk honlapján találnak.

A már hagyományos rendezvény elsődleges célja szűkebb régiónk és a helyi jellegű termékek, gyártók megismerése, valamint a mozgásos aktivitások népszerűsítése. Az útvonal csónaktúrával indul 9.15-kor a jókai Ister vendéglőtől, 8 km-es szakaszon a jókai vízimalomig. Innen rajtol a kerékpártúra 11.00-kor. A nagyfödémesi Rišňovský és Halász Konzervgyár, illetve a PEX kisvállalat megtekintése után Jánosházán át vezet a túra újra Jókára. Állomások: a Molnári Méhészet és Pálinkafőzde, majd a Jókai Borászat. A 24 km-es kerékpártúra hozzávetőlegesen 16.00-kor ér a jókai vízimalomhoz, de ez függ az egyes állomásokon eltöltött időtől, a két állomás közti részidőtől – ami pedig egyéni gyorsaság függvénye.

2/

A Csemadok jókai alapszervezete örömmel értesíti minden kedves tagját és a falu lakosságát, hogy idén újra megrendezésre kerül a gulyásfőző verseny, melyre 2024. június 15-én kerül sor a jókai sportpályán. Jelentkezni a versenybe az alapszervezet vezetőségi tagjainál, vagy a 0905 281 854 telefonszámon lehet. Mindenkit szeretettel várunk.