Ugrás a tartalomra

Helyi közlemények: 2024. 01.11.

Közzétéve 11.1.2024.

1/

Értesítjük a lakosainkat, hogy 2024. január 12- én /pénteken/ 8:00 – 16:00 óra között a Jókai vadasztársaság vadászatot szervez a község határában. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy ezen a napon tilos a szabad mozgás a község határában a baleset megelözése érdekében.

A vadásztársaság köszöni a megértésüket.

2/

A községi hivatal felhívja az ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy amennyiben 2023-ban változás történt az ingatlanok tulajdonjogában, pl. adásvétel vagy hagyatéki eljárás következtében, 2024.  január 31-ig kötelesek  új adóbevallást tenni a községi hivatalban. Adásvétel esetében az új adóbevallást mind a régi, mind az új tulajdonos köteles megtenni. Az adóbevalláshoz szükséges csatolni a kataszteri tulajdonlapot. Továbbá  azok a személyek is kötelesek új adóbevallást tenni, akik az elmúlt évben építkezési engedélyt vagy lakhatási engedélyt kaptak.

3/

Tájékoztatjuk a nem pénznyereményes játékautomaták és az áruutomaták üzemeltetőit, hogy az 582/2004-es – a helyi adókról, a települési hulladék és a kisméretű építési hulladék helyi díjáról szóló törvény, 44-59-es számú Jóka község általánosan kötelező érvényű rendeletének f) pontja értelmében, adókötelezettség terheli az áruautomaták, ill. nem nyereményes játékautomaták üzemeltetését. Kérjük az érintett üzemeltetőket, hogy a Jókai Községii Hivatalban nyújtsanak be adóbevallást, teljesítsék adókötelezettségüket és fizessék be az adót.

Az adókötelezettség annak a naptári hónapnak az első napján keletkezik, amelyben a nem nyereményes játékgép működése megkezdődött. Az adóbevallás benyújtásában az önkormányzati hivatal adóügyi referense segíti Önöket. Bővebb információt a Jókai Községi Hivatalban vagy a köv. telefonszámon kaphatnak: 031/7876 182.

Köszönjük, hogy eleget tesznek állampolgári kötelességeiknek!