Ugrás a tartalomra

Helyi közlemények: 2024. 04.12.

Közzétéve 12.4.2024.

1/

Rőth Dániel, Új út 714 házszám alatti lakos tudatja az érdeklődőkkel, hogy 2024.04.13-án, szombaton, 08:00 – 10:00 óráig almát, körtét, szárított almát és  almalét fog árulni.

2/

Deák Attila, vágfarkasdi vállalkozó tudatja a lakossággal, hogy holnap 2023. 04.13-án, (szombaton) 8:00-tól 11:00 óráig az Ilka téren kedvezményes áron Simonyban (Partizánske) gyártott férfi és női félcipőket bő választékban, gumicsizmákat, bakancsokat, női és férfi sportcipőket, ortopéd papucsokat, szandálokat és belépőket, pamut trikókat, kantáros és hagyományos munkaruhákat, munka kabátokat és egészségügyi zoknikat fog árulni.

3/

Molnári Marián, Fűzes utca 1080 házszám alatti lakos tudatja az érdeklődőkkel, hogy ma, 17.00 órától 19.00 óráig, és holnap 8.00 órától 10.00 óráig piros és fehér szőlőt fog árulni 0,5 kg-os csomagolásban, 1,-€-ért.

4/

Tisztelt polgárok !

A tavasz meleg és száraz időt hoz magával, ami a természetben előforduló tüzek számának növekedésében is megnyilvánul. A tűzesetek statisztikai adatai szerint a tüzek leggyakoribb oka az emberi nemtörődömség és figyelmetlenség. Minden állampolgár köteles betartani a tűzvédelmi előírásokat, tilos növényzetet, bokrokat, fákat égetni, tüzet rakni olyan helyen, ahol az továbbterjedhet, illetve a fokozottan tűzveszélyes időszakban tilos gyúlékony anyagokat égetni a szabadban. Az állampolgárok felelőtlen és meggondolatlan cselekedeteikkel nemcsak ömagukat, környezetüket, vagyonukat, hanem a természetet is veszélyeztetik.

A fűégetés minden évben visszatérő jelenség, ezért a Galántai Tűzoltó- és Mentőszolgálat Járási Igazgatósága felhívja a figyelmet az erre vonatkozó tűzvédelmi törvényre és felszólítja a polgárokat, hogy:

ne égessenek füvet vagy más száraz növényzetet

ne rakjanak a természetben tüzet, főleg olyan helyen ne, ahol gyúlékony anyagok vannak és ahonnan a tűz továbbterjedhet

erdőben ne dohányozzanak

a természetben kizárólag az erre kijelölt helyen gyújtsanak tüzet, de semmiképpen sem erdők területén

távozáskor a tüzet alaposan oltsák el

A növényzet, bokrok, fák égetése, valamint a szabálytalan tűzgyújtás 331 euróig terjedő pénzbírsággal jár.

Kedves polgárok, az erdők és a természet védelme mindannyiunk közös feladata, ezért tartsuk be a tűzvédelmi előírásokat és legyünk felelősségteljesek.