Ugrás a tartalomra

Helyi közlemények: 2024. 01.17.

Közzétéve 17.1.2024.

1/

A községi hivatal felhívja az ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy amennyiben 2023-ban változás történt az ingatlanok tulajdonjogában, pl. adásvétel vagy hagyatéki eljárás következtében, 2024.  január 31-ig kötelesek  új adóbevallást tenni a községi hivatalban. Adásvétel esetében az új adóbevallást mind a régi, mind az új tulajdonos köteles megtenni. Az adóbevalláshoz szükséges csatolni a kataszteri tulajdonlapot. Továbbá  azok a személyek is kötelesek új adóbevallást tenni, akik az elmúlt évben építkezési engedélyt vagy lakhatási engedélyt kaptak.

Ha valakinek új kutyája van és több, mint 6 hónapos, esetleg a régi kutyája elpusztult, azoknak is kötelességük van a változást bejelenteni.

2/

Tájékoztatjuk a nem pénznyereményes játékautomaták és az áruutomaták üzemeltetőit, mint például: kávé automaták, vagy édesség és bagett automaták üzemeltetőit,hogy a törvény rendeletének értelmében jelentség be , és a Jókai Községii Hivatalban nyújtsanak be adóbevallást, teljesítsék adókötelezettségüket és fizessék be az adót.

3/

A galántai Jurík Autóiskola értesíti a lakosságot, hogy 2024. január 19-én (pénteken) 17:00 órai kezdettel gépjármű vezetési tanfolyamot indít Jókán személygépkocsira valamint az összes motorkerékpárra. Ajánlataink között megtalálható az automataváltós személygépkocsin való képzés is.

Személygépkocsi tanfolyamra jelentkezhetnek azok is, akik a tanfolyam befejezéséig betöltik 17-ik életévüket.

Bővebb tájékoztatást a 0903 46 22 43- as telefonomszámon valamint személyesen a helyi kultúrházban kaphatnak a beiratkozási napon 17:00-18:00 óra között.

Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak!

4/

A vágfarkasdi IZO-PLAST cég kíváló minőségü 6 kamrás műanyag ablakokat és ajtókat kínál kedvezményes áron. A beszerelt ablakokhoz reluxát és szúnyoghálót adnak. Nyugdíjasok részére a beszerelés ingyenes. Továbbá külső műanyagredőnyöket, alumíniumredőnyöket, és garázskapukat kínál kedvezményes áron. Bővebb tájékoztatást a következő telefonszámon kaphatnak: 0905 145 572.

Gyászjelentések: 2024.01.17.

1/

Tisztelt lakosság!
Mély fájdalommal tudatjuk Önökkel, hogy 73 éves korában távozott az élők sorából Podolszky József. A temetési szertartás 2024. január 17-én, (szerdán) 13:00 órakor kezdődik a jókai római katolikus templomban. A községi hivatal és a polgári ügyek testülete ezúton fejezi ki részvétét az elhalálozott családjának.

2/

Tisztelt lakosság!
Mély fájdalommal tudatjuk Önökkel, hogy 71 éves korában távozott az élők sorából Halász Rudolf. A temetési szertartás 2024. január 19-én, (pénteken) 13:00 órakor kezdődik a jókai római katolikus templomban. A községi hivatal és a polgári ügyek testülete ezúton fejezi ki részvétét az elhalálozott családjának.