Ugrás a tartalomra

Helyi közlemények: 2024. 06.19.

Közzétéve 19.6.2024.

1/

Kedves véradók, községünk lakosának sürgősen 0 negat. Vérre van szüksége.

Jelenleg a galántai kórházban fekszik. Kérjük, véradáskor jelezni, Ravasz Ján, szül. 1948 részére.

A család nevében előre is köszönjük a segítségüket.

2/

Az idei falunapot 2024. június 22-én rendezzük falunk főterén. A gyermekeket már 14.00 órától várják a különféle attrakciók – óriás akadálypálya, csúszda, népi fajátékok, arcfestés és lufihajtogatás. A gyermekattrakciók este 21.00 óráig állnak rendelkezésre.

A főműsor a színpadon 17.00-kor kezdődik. Fellépnek óvodásaink, a helyi alapiskolák, a Hip-hop tánccsoport, a Malmos folklórcsoport, az Ezüst Ősz Énekkar, a Jókai Fúvósok és a Totalica rockzenekar, amely ezúttal akusztikus koncerttel lép színpadra. Az est sztárvendégei, Bódi Guszti és Margó, 20.00-tól szórakoztatják a közönséget. 21.00-tól a közkedvelt szlovák rapper, Majk Spirit, lesz a vendégünk.

Sok-sok finomsággal és gazdag tombolával várjuk Önöket. Tombolajegyeket már délután 16.00-tól vásárolhatnak. Töltsünk el együtt egy kellemes nyári estét, mindenkit szeretettel várunk!

Egyben felhíjuk a figyelmüket, hogy 14.00 órától a Béke út és a Fűzes utca kereszteződésétől a vállakozó inkubátorig az útszakasz le lesz zárva. Köszönjük a megértésüket.

2/

A tüzvédelem bebiztosítása az aratási munkák idöszakában

Tisztelt polgártársak,

ez úton szólunk Önökhöz az aratási munkákat megelözö idöszakban mikor is  a meleg és száraz idöjárásra való tekintettel fokozott mértékben áll fenn a tüzesetek keletkezése, s a kedvezö légköri viszonyok miatt azok gyors terjedése is. A polgárok kötelességeit a tüzmegelözés terén jogi elöírások szabályozzák, melyek kötelezik öket föleg arra, hogy:

 • ne dohányozzanak és ne használjanak nyílt lángot olyan helyeken, ahol fokozott a veszély tüzeset keletkezésére,
  • ne rakjanak tüzet a természetben azokon a helyeken, ahol fennáll a tűz továbbterjedésének veszéje, és ott ne égessék ki a száraz növényzetet sem,
  • óvatosan bánjanak a tüzveszélyes anyagokkal úgy az aratási idöszakban, mint a nagy száraságok idején.
  • széna, szalma és egyéb más száraz növény kazalozásakor tartsák be az előírt biztonsági távolságokat Tényként kell elfogadni azt az újonnan előállt helyzetet, mi szerint az elkövetkezö időszak-ban                      a mezőgazdasági magángazdálkodók meghatározó szerepet fognak betölteni a tűzbiztonsági követelmények betartásában. Így Önöket, akik ezt a tevékenységet végzik, ezúton figyelmeztetjük azokra az általános tüzbiztonsági követelményekre, melyek betartása Önökre nézve kötelező érvényű:
  • az esetleges tüzesetek likvidálására az aratás, kazalozás és tárolás helyén biztosítsanak be legalább 500 l, azonnali beavatkozásra felhasználható oltóvizet és egyéb más szüksséges tárgyi eszközt ,
  • célszerű az aratási munkálatokat mielőbb elvégezni a leginkább tűzveszélyes területeken mint például a vasútvonalak a közutak, illetve szemétlerakó helyek közvetlen közelében
  • a dohányzók számára legalább 15 m távolságra a gyúlékony anyagoktól jelöljenek ki dohányzára alkalmas helyet és biztosítsanak be megfelelö mennyiségü vizet a még égö cigarettavégek eloltására,
  • a termés betakarításához, feldolgozásához és raktározásához használt gépi eszközöket csak is a gyártó által megadott utasítás szerint tartsák karban.

 Tisztelt polgártársak,

bízunk abban, hogy tudatosítják azt a tényt, hogy csak a tüzbiztonsági rendszabályok szigorú betartásával sikerülhet a termést megmenteni a tüzkárok elöl, és ez a tény tekintettel az elörejelzett alacsony terméshozamokra, most különösen fontos és aktuális.                   

Gyászhirdetések: 2024.06.19.

1/

Tisztelt lakosság!

Mély fájdalommal tudatjuk Önökkel, hogy 14 éves korában távozott az élők sorából Szabó Laura. A temetési szertartás 2024. június 20-án, (csütörtökön) 13:00 órakor kezdődik a jókai  római katolikus templomban. A községi hivatal és a polgári ügyek testülete ezúton fejezi ki részvétét az elhalálozott családjának.

2/

Tisztelt lakosság!

Mély fájdalommal tudatjuk Önökkel, hogy 75 éves korában távozott az élők sorából Márton József, volt jókai lakos. A temetési szertartás 2024. június 20-án, (csütörtökön) 16:00 órakor kezdődik a nagyfödémesi temetőben. A községi hivatal és a polgári ügyek testülete ezúton fejezi ki részvétét az elhalálozott családjának.

3/

Tisztelt lakosság!

Mély fájdalommal tudatjuk Önökkel, hogy 83 éves korában távozott az élők sorából Németh László. A temetési szertartás 2024. június 21-én, (pénteken) 13:00 órakor kezdődik a jókai  római katolikus templomban. A községi hivatal és a polgári ügyek testülete ezúton fejezi ki részvétét az elhalálozott családjának.