Ugrás a tartalomra

Helyi közlemények: 2024. 03.20.

Közzétéve 20.3.2024.

1/

Tisztelt Lakosok! Az idei községi tavaszi nagytakarítást március 23-ra /szombat/ hirdetjük meg. Kérjük kedves lakosainkat, hogy tegyék rendbe házaik környékét, a zöldfelületeket, növényeket, söpörjenek össze… egyszóval rakjanak rendet úgy, ahogy azt szüleink, nagyszüleink tették. Mindezzel is bizonyítjuk, hogy nem mindegy számunkra, milyen környezetben élünk, fontos számunkra falunk, közösségünk, szomszédaink. Nagyszerű alkalom ez gyermekeink bevonására a munkákba, hiszen így ők is elsajátítják és magukénak érzik majd ezt a szokást, s továbbadhatják a későbbi generációknak. Múlt évben észrevettük, hogy Önök közül sokan segítenek idős ismerőseiknek, szomszédaiknak a takarítási munkálatokban. Mindig öröm látni a kölcsönös segítségnyújtást, összefogást. Reméljük, ez idén is így lesz.  Nagytakarítást szervezünk falunk külterületein is, a mezei, határi utak, erdősávok mentén . A gyülekezés szombaton, 8:00 órakor lesz az Ilka-téren, a községi hivatal mellett.

Mindenkit, aki részt szeretne venni a takarítási munkálatokban, szeretettel várunk!

Frissítőről gondoskodunk!

2/

A Tűzoltó és Mentőszolgálat Járási Igazgatósága és az Önkéntes Tűzoltó Egyesület figyelmezteti a lakosságot, hogy a tavasz közeledtével a község határában mindenkinek kötelessége a tűzeseteket megelőző szabályokat betartani.

Jogi és vállalkozó személyeknek tilos:

– gyúlékony anyagokat szabad területeken égetni,

– tüzet rakni olyan területeken, ahol a tűz elterjedésének veszélye fennáll

– növények, bokrok és fák égetése.

Fizikai személyeknek tilos:

– dohányozni vagy nyílt tüzet használni a fokozottan tűzveszélyes területeken,

– aljnövényzet, gallyak és cserjék égetése,

– tüzet rakni olyan területeken és helyeken, ahol ezek a tüzek elterjedhetnek.

Szigorúan tilos tüzet gyújtani és tilos a növényzet, bokrok és fák égetése!

3/

A galántai Jurík Autóiskola értesíti a lakosságot, hogy 2024. március 22-én (pénteken) 17:00 órai kezdettel gépjármű vezetési tanfolyamot indít Jókán személygépkocsira valamint az összes motorkerékpárra. Ajánlataink között megtalálható az automataváltós személygépkocsin való képzés is.

Személygépkocsi tanfolyamra jelentkezhetnek azok is, akik a tanfolyam befejezéséig betöltik 17-ik életévüket.

Bővebb tájékoztatást a 0903 46 22 43- as telefonomszámon valamint személyesen a helyi kultúrházban kaphatnak a beiratkozási napon 17:00-18:00 óra között.

Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak!

4/

Oros Csaba magánvállalkozó tudatja a lakossággal, hogy 2024. március 21-től új virág és ajándéküzletet nyit a volt öreg Jedhota épületében, a Fő úton.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár.