Ugrás a tartalomra

Helyi közlemények: 2024. 03.22.

Közzétéve 22.3.2024.

1/

Tisztelt Lakosok! Az idei községi tavaszi nagytakarítást március 23-ra /szombat/ hirdetjük meg. Kérjük kedves lakosainkat, hogy tegyék rendbe házaik környékét, a zöldfelületeket, növényeket, söpörjenek össze… egyszóval rakjanak rendet úgy, ahogy azt szüleink, nagyszüleink tették. Mindezzel is bizonyítjuk, hogy nem mindegy számunkra, milyen környezetben élünk, fontos számunkra falunk, közösségünk, szomszédaink. Nagyszerű alkalom ez gyermekeink bevonására a munkákba, hiszen így ők is elsajátítják és magukénak érzik majd ezt a szokást, s továbbadhatják a későbbi generációknak. Múlt évben észrevettük, hogy Önök közül sokan segítenek idős ismerőseiknek, szomszédaiknak a takarítási munkálatokban. Mindig öröm látni a kölcsönös segítségnyújtást, összefogást. Reméljük, ez idén is így lesz.  Nagytakarítást szervezünk falunk külterületein is, a mezei, határi utak, erdősávok mentén . A gyülekezés szombaton, 8:00 órakor lesz az Ilka-téren, a községi hivatal mellett.

Mindenkit, aki részt szeretne venni a takarítási munkálatokban, szeretettel várunk!

Frissítőről gondoskodunk!

2/

Tisztelt lakosok!

2024. március 23-án a Szlovák Köztársaság elnökének választására kerül sor. Felhívjuk a lakosok figyelmét, hogy a beteg és mozgáskorlátozott lakosaink részére a mozgóurna a körzeti választási bizottságoknál igényelhető.

3/

A galántai Jurík Autóiskola értesíti a lakosságot, hogy 2024. március 22-én (pénteken) 17:00 órai kezdettel gépjármű vezetési tanfolyamot indít Jókán személygépkocsira valamint az összes motorkerékpárra. Ajánlataink között megtalálható az automataváltós személygépkocsin való képzés is.

Személygépkocsi tanfolyamra jelentkezhetnek azok is, akik a tanfolyam befejezéséig betöltik 17-ik életévüket.

Bővebb tájékoztatást a 0903 46 22 43- as telefonomszámon valamint személyesen a helyi kultúrházban kaphatnak a beiratkozási napon 17:00-18:00 óra között.

Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak!

4/

Oros Csaba magánvállalkozó tudatja a lakossággal, hogy 2024. március 21-től új virág és ajándéküzletet nyit a volt öreg Jedhota épületében, a Fő úton.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár. 

5/

Ma 12:10 – 13.10 óráig a temető bejáratánál Čapucha Stone sírköfaragó megrendeléseket vesz fel: egyes, kettes sírkövek, urnák gyártására, továbbá régi sírok és betűk felújítására. Telefonszáma : 0917 624 158

6/

Anton Karás vállalkozó értesíti a lakosságot, hogy Strichovanec Pálnál, Béke utcán, ma 12:20 órától 9 hónapos tojótyúkokat fog árulni, darabját 3,50€.

7/

A Szlovák Gázipari Szolgáltató (SPP) értesíti a lakosságot, hogy 2024. március 23-án és 24-én a községben gázóra-leolvasás fog zajlani minden szlovákiai gázszolgáltató részére.

Szombaton a következő utcákban fog zajlani az óraleírás: Trhová,Hlboká,Štermenská,Chrenová,Nová cesta,Štrková,Jamová,Ružová dolina.

Vasárnap:

Stoličná,Slanádolina,Veľká,Stodolová,Hviezdoslavova,Štúrova,Petöfiho,Sládkovičova,Jókaiho,Gottwaldova,Fábryho,Febr.víťazstva.

Kérjük Önöket, hogy a gázóráikat tegyék hozzáférhetővé (nyissák ki), esetlegesen a gázóra állásának fényképét küldjék el a postaládába bedobott értesítőn található telefonszámra.

Köszönjük az együttműködést.