Ugrás a tartalomra

Helyi közlemények: 2023. 10.25.

Közzétéve 25.10.2023.

1/

A Tűzoltó és Mentőszolgálat Járási Igazgatósága és az Önkéntes Tűzoltó Egyesület közleménye:

Tisztelt lakosság!

A tél közeledtével, a hűvösebb esték beköszöntével lassan, de biztosan közeledik a fűtési szezon. Ezen időszak elérkezésével – sajnos már hagyományosan – megnövekszik a tűzoltók munkája is, ezért néhány jótanáccsal igyekeznek minimalizálni a tűzesetek számát.

Az elmúlt idő során a fűtőelemek, a kémények és a füstelvezetők nem megfelelő állapota miatt több tűzesetet jegyzett fel a tűzoltóság,

A lakástüzek leggyakoribb oka a füstelvezetők és a kémények nem megfelelő műszaki állapota, azok szakszerűtlen beépítése, a fűtőelemek rossz műszaki állapota, vagy azok szakszerűtlen használata. Gyakori probléma a nyílt láng figyelmetlen használata, az éghető anyagok, vagy az izzó hamu nem megfelelő tárolása is.

A tűzoltóság ezért azt javasolja, hogy a lakóépületek tulajdonosai rendszeresen ellenőriztessék szakemberrel a fűtőelemek, a fűtőrendszerek egyes részei és a kémények állapotát. A gyúlékony anyagok tárolása is fokozott odafigyelést igényel, ahogy arra is ügyelni kell, hogy az izzó égéstermékeket az arra megfelelő edénybe öntsék.

A fűtési szezonra vonatkozó ajánlások:

Fűtsenek megfelelő tüzelőanyaggal. Háztartási szemetet, műanyagokat és egyéb tűzveszélyes anyagokat ne használjanak fűtőanyagként, mivel a tűzveszély mellett a levegőt is szennyezik.

•Szakképzett személy bevonásával gondoskodjanak a kémények rendszeres tisztításáról, ellenőrzéséről.

•A tüzelőanyag tárolásánál szintén vegyék figyelembe a tűzbiztonságot: kazánok, kályhák, kandallók közelében nem szabad gyúlékony anyagokat tárolni, mivel a tűzből kipattanó szikrák szintén tüzet okozhatnak.

Legyünk elővigyázatosak, a baj elkerülése érdekében.

2/

A vágfarkasdi IZO-PLAST cég kíváló minőségü 6 kamrás műanyag ablakokat és ajtókat kínál kedvezményes áron. A beszerelt ablakokhoz reluxát és szúnyoghálót adnak. Nyugdíjasok részére a beszerelés ingyenes. Továbbá külső műanyagredőnyöket, alumíniumredőnyöket, és garázskapukat kínál kedvezményes áron. Bővebb tájékoztatást a következő telefonszámon kaphatnak: 0905 145 572.

3/

Az aranyosmaróti baromfifarm megrendeléseket vesz fel 7 és 12 hónapos  tojótyúkokra. Közelebbi információt a 0908 827 132-es telefonszámon nyújtanak. A megrendelt baromfit 2023. 10. 27-én (pénteken) házhoz szállítják.