Ugrás a tartalomra

Újszülöttek ünnepélyes köszöntése 2023.09.28.

Közzétéve 29.9.2023.

2023.09.28.

A gyermek születése a legszebb dolog a szülők és a család életében. Egy új ember érkezik a világba, azon belül egy közösségbe, egy családba, ahova boldogságot, örömöt és az egymáshoz tartozás csodálatos érzését hozza. A családalapítás és gyermekvállalás, annak minden szépségével és nehézségével együtt, minden ember alapvető vágya. Hiszen tapasztalataink és tudásunk átadásával a jövő nemzedékét neveljük, s általa saját életünk is folytatódik.

2023 szeptember 28-án mindannyian izgatottan vártuk, hogy megérkezzenek meghívott vendégeink, az újdonsült szülők kicsi babáikkal, Jóka legkisebb lakosaival. Minden jelenlévő arcán mosoly ült, a büszke szülők szeméből pedig valami olyan megfoghatatlan földöntúli ragyogás áradt, amit csak azok értenek, akik mellett újszülött kisbaba alussza szuszogva édes álmát. Ünnepi beszéddel, finom halk zenével köszöntöttük kis polgártársainkat. A gyermekek nevét bejegyeztük az emlékkönyvbe, majd apró szimbolikus ajándékokkal kedveskedtünk nekik, melyek az a kézzel horgolt oroszlánfigúra dominált, melynek alapjául a címerünkben szereplő oroszlán szolgált. Az officiális rész után a szülők a gyönyörűen felújított régi bölcsőbe helyezve készíthettek fotót gyermekeikről.

A kicsiknek jó egészséget és boldogságot kívánunk, szüleiknek pedig sok türelmet, kitartást és sikert a gyermeknevelésben!Újszülöttjeinket rendszeresen, félévente köszöntjük majd, és már alig várjuk a következő ,,jókai generációt”.