Ugrás a tartalomra

2024. október 1-től újra Jókán a körzeti rendőrség székhelye

Közzétéve 7.10.2024.

Csaknem 10 évig volt falunkban a körzeti rendőrség székhelye. A rendőrség állandó jelenlétét a nagyfokú bűnözés indokolta. A folyamatos összehangolt munkának, az önkormányzattal való együttműködésnek, valamint a kor fejlődésének köszönhetően az elmúlt évek során sikerült felszámolni községünkben a törvényellenes cselekedeteket. Mindenképpen előny tehát, ha itt helyben van a rendőrség.

Körülbelül egy éve, elsősorban a rendőri állomány alacsony létszáma miatt, Jókáról Diószegre helyezték át a rendőrséget.

A parlamenti választások és a Szlovák Köztársaság rendőrsége vezető tisztségviselőinek cseréje után újra lehetőség nyílt arra, hogy tárgyalásokat folytassunk és szorgalmazzuk a rendőrség falunkba való visszahelyezését.

Nagyon örülök, hogy a Galántai Járási Rendőrkapitányság új igazgatójával, PhDr. Jozef Bicsan ezredes úrral hasonló nézeteket vallunk a jókai rendőrőrs szükségességéről. Sikeres tárgyalásaink is bizonyítják, hogy bármit elérhetünk, ha nagyon akarjuk.

2024. október 1-től tehát újra van Jókán rendőrőrs, melynek tagjai kpt. Mgr. Romana Kazíková vezetése alatt dolgoznak. A jó együttműködés reményében mindannyiuknak sok sikert kívánunk!

Ing. Kiš Gabriel

polgármester