Ugrás a tartalomra

Kedves Édesanyák!

Közzétéve 10.5.2024.

Május érkeztével jön el az egyik legszebb ünnepünk, az anyák napja. Világszerte ünneplik az édesanyákat, illetve az anyaságot, s a legtöbb esetben az ünnep májusra tehető. 

Anyának lenni rendkívül nehéz és felelősségteljes, de egyben a legcsodálatosabb küldetés is a világon. A gyermek világrahozatala és a róla való gondoskodás talán kívülről sokszor egyszerűnek is tűnhet, de valójában egy rendkívül  nehéz és összetett folyamat. Onnantól kezdve, hogy egy édesanya tudomást szerez gyermeke létezéséről, értékrendje ösztönszerűen megváltozik, s szeme fénye elsődleges szerepet kap az életében. A legjobbat szeretné számára, féltve óvja és védi gyermekét. Gondolkodás nélkül az életét adná érte! Példakép ő, akire gyermeke felnéz, s akit mintáz. Ő a biztonság s a menedék.

Az élet rendje, hogy a gyermekek felcseperednek, eltávolodnak szüleiktől, hiszen készülnek az életre, a saját, önálló életükre. S egyszer csak elhagyják a családi fészket. Már nem ölelnek meg minden nap, nem osztják meg velünk titkaikat, minden örömüket-bánatukat. Talán haza is csak ritkán látogatnak. De mindig tudják, hogy az édesanyjukra bármikor számíthatnak! Ő az, aki szerető szívvel hazavár, aki meghallgat. Ő a biztonság s a menedék.

Anyák napja alkalmából sok szeretettel köszöntjük az Édesanyákat!