Ugrás a tartalomra

Falunk új honlapja

Közzétéve 28.10.2022.

Tisztelt lakosaink!

Legtöbbször a honlapunk jelenti a látogató számára az első találkozást, kapcsolatot falunkkal. Eredeti weboldalunk már nem felelt meg a közigazgatási weboldalak technikai színvonalának és már elavult volt. Hozzáláttunk egy átfogó webes megoldás új szállítójának kiválasztásához. Nem csak új honlapot akartunk, hanem szorosabb kapcsolatot szerettünk volna teremteni a lakosokkal és megkönnyíteni a kommunikációt az önkormányzati hivatallal és az önkormányzattal.

Tegnaptól teljes üzemmódban működik az új weboldal. Türelmüket kérjük, mivel az online verzió néhány részletét még finomítjuk.

Mit hoz számunkra ez az új weboldal?

  • megfelel az ISVS /a közigazgatás információs rendszere/ szabványoknak 
  • látássérültek számára is elérhető
  • reszponzív weboldal …. automatikusan alkalmazkodik mobiltelefonokhoz, táblagépekhez stb.
  • szép és esztétikus, falunk alapszíneiben pompázik
  • áttekinthető naptár
  • áttekinthető hulladék elszállítási naptár
  • és még sok más

A weboldalon kívül ANDROID és iOS mobiltelefonokra is lesz saját „JELKA” alkalmazásunk (jelenleg tesztelés alatt áll), amely közvetlenül, telefonon tájékoztatja majd a községünkben zajló eseményekről a lakosokat. Az alkalmazásban beállíthatják, milyen típusú üzeneteket szeretnének fogadni. Különböző akciókról, rendezvényekről vagy pl. szemételvitelek során az alkalmazás többször is értesít, hogy véletlenül se felejtsék el.

.

Egy másik újdonság az idősebb korosztályoknak szól majd. Regisztráció után SMS-ben is küldünk üzeneteket, beszámolókat az érdeklődőknek. Ez az úgynevezett SMS-rádió. Így a korszerű mobiltelefonnal és alkalmazásokkal nem rendelkező idősebb lakosok klasszikus SMS-sel kapnak majd tájékoztatást.

Reméljük, hogy tetszeni fog Önöknek az új weboldal (bár ez ízlés dolga), de biztosak vagyunk benne, hogy az idős korú vagy technikailag kevésbé jártas lakosaink számára is hasznos lesz.