Ugrás a tartalomra

Újévi polgármesteri köszöntő

Közzétéve 1.1.2023.

Tisztelt Lakosaink, Kedves Jókaiak!

Az új esztendő küszöbén általában értékeljük az elmúlt évet, fogadalmakat, kívánságokat fogalmazunk meg az elkövetkező évre vonatkozóan. Engedjék meg, hogy az új év első napján köszöntsem Önöket és szóljak néhány szót.


A korábbi években, amikor az egész világot, így bennünket is járvány sújtott, új és nehéz kihívásokkal néztünk szembe. Azt gondolom, hogy végül nagyon jól megbirkóztunk a nehézségekkel, bár be kell vallanunk, hogy az elszigeteltség, a félelem és a korlátozások nehéz időszaka kitörölhetetlen nyomot hagyott az egész társadalomban. Még ha nem is szeretjük kimondani, gondolkodásunk, viselkedésünk és értékrendünk megváltozott. Zártabbak maradtunk. Az „ÉN” szó gyakrabban kerül előtérbe, mint a „MI”.

Ma már mögöttünk van a 2022-es év, melybe azzal a szándékkal léptünk, hogy lazítsunk a szigorú szabályokon és újraindítsuk a társadalmat. S bár ez megtörtént, a 2022-es év nem volt éppen sétakocsikázás. Sőt, zűrös évünk volt, tele meglepetésekkel, akadályokkal és új kihívásokkal. Sokunk emlékezetébe biztosan hosszú időre bevésődik ez az év. Leginkább talán az Ukrajnában kitört háború miatt. Olyasmi történt, amiről azt hittük, soha többé nem fog megtörténni a környékünkön. A béke és jólét időszakában az ember elfelejti, milyen keskeny a határ a béke és a háború között. Pedig emlékeznünk kell rá. Meg kell becsülnünk békés életünket, sőt egy kicsit nekünk magunknak is hozzá kell járulnunk a békés élethez, a toleranciához, a harmonikus együttéléshez. A háború és a bevezetett szankciók lavinát idéztek elő, az összes áru és szolgáltatás ára hirtelen megemelkedett, ami negatívan érintett minden egyes családot és falunkat is.

Minden nehézség ellenére községünk élete szempontjából a tavalyi év sikeres is volt. Számos projektet, felújítást és átépítést valósítottunk meg. Haladunk előre, fejlesztünk, szépítünk, megújítunk mindent, amit szükséges és lehetséges. Ősszel önkormányzati választások voltak, eredményüket mindenki ismeri. Ezúton is szeretném újra megköszönni minden szavazó polgárnak a belém vetett bizalmat. Biztosíthatom Önöket, hogy a rám bízott funkciót továbbra is becsületesen, a legjobb tudásom szerint és lelkiismeretesen fogom ellátni. Közös célunk, hogy falunk fejlődjön, és az emberek egyre jobban éljenek benne.

Ezúton mondok köszönetet minden polgárnak, önkéntesnek, önkormányzati képviselőnek, vállalkozónak, önkormányzati dolgozónak, önkéntes tűzoltónak, sportegyesületnek, szervezetnek, pedagógusainknak, a helyi orvosoknak és egészségügyi dolgozóknak, partnereinknek, kollégáinknak mindazért, amit az elmúlt évben falunkért és közösségünkért tettek. Segítségüket és együttműködésüket nagyon nagyra értékeljük!


Várakozással telve állunk most az új év kezdetén, vajon mit hoz majd nekünk. Engedjék meg, hogy 2023-as évre elsősorban jó egészséget kívánjak mindenkinek. De legyen ez az év a siker, elégedettség, a harmónia és a jólét éve is. Társas kapcsolatainkban és mindennapi életünkben legyen ez a ,,MI” éve az ,,ÉN” helyett. Hiszen sosem tudhatjuk, mit hoz a jövő… de MI, együtt, sokkal könnyebben leküzdjük az akadályokat és MI, együtt, sokkal erősebbek vagyunk!


Békés, boldog új esztendőt kívánok mindannyiuknak 2023-ban is!

Ing. Gabriel Kiš

Polgármester