Ugrás a tartalomra

Ismét befogtunk egy kóbor kutyát, amin nincs sem községi azonosító szám, sem pedig mikrochip

Közzétéve 4.1.2023.

Kategória

🇭🇺
Tisztelt Jókaiak!
Polgárőreink a minap ismét befogtak egy kóbor kutyát, amin nincs sem községi azonosító szám, sem pedig mikrochip. Kérjük a tulajdonost, vegye fel a kapcsolatot a polgárőrséggel.
Az utóbbi időben egyre több hasonló eset történik. Azonosító hiányában nem találjuk a kutya gazdáját és az egész folyamat szükségtelenül elhúzódik. Célunk a lakosok és természetesen a kutyák biztonsága is.
Kérjük, jelöltessék meg kedvenceiket általános községi azonosítóval és chippel. A kutya mikrochippel való megjelölésének kötelezettsége az állatorvosi ellátásról szóló törvény 19. § (11) bekezdése értelmében szükséges. Minden 12 hetesnél idősebb kutyát chippel kell ellátni. A Szlovák Köztársaság területén 90 napon túl folyamatosan tartott kutyát a kutyatulajdonos köteles bejegyezni a kutyanyilvántartásba azon a helyen, ahol a kutya az adott évben a legtöbbet tartózkodik. Községünkben a kutyák nyilvántartásába vételét hivatali időben a Jókai Községi Hivatalban lehet kérni.
Kérjük, mindenki vegye figyelembe, hogy a helyi polgárőrségnek nagyon nehéz dolga van, ha a kutya semmilyen módon nincs megjelölve, nem lehet azonosítani, s ebből következően a gazdáját szinte lehetetlen megtalálni.
Kérjük, legyenek felelősségteljesek és tartsák be az előírásokat.🐕🐾❗
Köszönjük.