Ugrás a tartalomra

A Föld napja – Tavaszi nagytakarítás

Közzétéve 13.1.2023.

Dátum és idő
25. márc 2023 08:00 – 11:00
Hely
Jóka község
Kategória

Föld napja lehet minden nap… Az első Föld napját 1970-ben rendezték meg az USA-ban, amikor is a víz- és légszennyezettségre hívták fel a figyelmet és cselekvésre szólították fel az embereket. Földünk megünneplése az idők során változott és jelenleg például a faültetés, a környezetvédelmi témájú kulturális és ismeretterjesztő fesztiválok szervezése, vagy például a takarítási rendezvények szerepelnek az e napi aktivitásokban.

A Föld napjáról évente mintegy egymilliárd ember emlékezik meg világszerte, és az egyik fő tevékenység ezen a napon a szemétgyűjtés vagy a feketelerakók tisztítása.

Ön is dühös, hogy hulladékot, fekete szemétlerakókat lát a természetben? Nem tudja elnézni a környezetében lévő rendetlensége? Túl gyakran botlik műanyag palackokba, csomagolóanyagokba és egyéb szemétbe? Csatlakozzon hozzánk! Nekünk nem közömbös a természet és a környezet, amelyben élünk! Együtt megmutatjuk, hogyan vigyázzunk falunkra, hogyan tegyük tisztábbá és szebbé.

Az idei községi tavaszi nagytakarítást március 25-re /szombat/ hirdetjük meg. Kérjük kedves lakosainkat, hogy tegyék rendbe házaik környékét, a zöldfelületeket, növényeket, söpörjenek össze … egyszóval rakjanak rendet úgy, ahogy azt szüleink, nagyszüleink tették. Mindezzel is bizonyítjuk, hogy nem mindegy számunkra, milyen környezetben élünk, fontos számunkra falunk, közösségünk, szomszédaink. Nagyszerű alkalom ez gyermekeink bevonására a munkákba, hiszen így ők is elsajátítják és magukénak érzik majd ezt a szokást, s továbbadhatják a későbbi generációknak. A három legszebb, legrendezettebb ház előtti területet díjazással is értékeljük. Múlt évben észrevettük, hogy Önök közül sokan segítenek idős ismerőseiknek, szomszédaiknak a takarítási munkálatokban. Mindig öröm látni a kölcsönös segítségnyújtást, összefogást. Reméljük, ez idén is így lesz. Nagytakarítást szervezünk falunk külterületein is, a mezei, határi utak, erdősávok mentén. Mindenkit, aki részt szeretne venni a takarítási munkálatokban, szeretettel várunk. A gyülekezés szombaton, 8:00 órakor lesz az Ilka-téren, a községi hivatal mellett.