Ugrás a tartalomra

Tavaszköszöntő délelőtt

Közzétéve 3.4.2023.

Újra tavasz van, ébred a természet, s bár az első napjai kicsit megtréfáltak bennünket, lassan igazi kellemes tavaszi napok érkeznek. Ránk fér, hiszen mindannyian vágyunk már egy kis melengető sugárra.

Községünkben már hagyományosan minden évben megrendezzük a tavaszköszöntő délelőttöt, melyet általában tavaszi vásárral kötünk össze, a gyerekeket számos meglepetés várja, s természetesen nem maradhat el a tojásfestés, a tojáskereső játék és a kisállatsimogató.

Április elseje egyike volt azoknak a napoknak, amelyek miatt érdemes volt korán reggel kelni. A helyi művelődési otthon előtt már nagy volt a sürgés-forgás, készülődtek a büfések, a pecsenyesütők. Fokozatosan érkeztek a kézművesek, szebbnél-szebb portékájukkal. A gyerekeket már várták a húsvéti alkotóműhelyek, ahol különféle dekorációkat készítettek, virágot ültettek, tojást festettek, de volt itt arcfestés is, és homokfúvó technikával képeket is készíthettek. A simogatható háziállatkák, a nyuszik és tyúkocskák, nagy sikert arattak a gyerekek körében. Ugyanilyen örömet jelentett számukra a fűben lapuló tojások keresése, amelyeket csokitojásra, édességre, meglepetésre cseréltek.  A kultúrház előtti téren javában folyt a vásár, a kézműves portékákon kívül sok finomságot is kínáltak, házi süteményeket, rétest, pogácsát, kürtős kalácsot. A rendezvénybe bekapcsolódtak a helyi szervezetek, a Csemadok tagjai finom lángossal készültek, a jókai Futball Club pecsenyét sütött, de sok más frissítőt is kínált.

Szép, tartalmas délelőtt volt ez, melynek során mindenki találhatott látnivalót vagy szórakozási lehetőséget, találkozhatott barátokkal és ismerősökkel, feltöltődhetett energiával.

Minden kedves jókai lakosnak áldott, békés húsvéti ünnepeket kívánunk!