Ugrás a tartalomra

Falunk polgármesterének újévi köszöntője

Közzétéve 1.1.2024.

Kedves jókai lakosok, tisztelt polgártársaim és barátaim!

Megtiszteltetés számomra, hogy köszönthetem Önöket a 2024-es új esztendő küszöbén. Őszintén kívánom mindannyiunknak, hogy az elkövetkező év hozzon valamennyiünk életébe csupa jó dolgot és számtalan boldog pillanatot. Legyünk egészségesek, elégedettek, egymással figyelmesek és önzetlenek.

Manapság sokfelől halljuk, hogy nehéz időket élünk. Ebben viszont mindannyiunknak megvan a saját kis részünk, a saját felelősségünk. Mert a saját kis világunkat magunk formáljuk és irányítjuk. Amilyenné tesszük, olyan időket élünk benne. Mi vagyunk azok, akik  erkölcsi értékeket teremtünk. Befolyásolhatjuk egy beszélgetés vagy történés irányát. De vajon emberségesek vagyunk? Készségesek, barátságosak és nyitottak? Vagy éppen ellenkezőleg, ellenségesek, mogorvák és gőgösek? Igen, nehéz időket élünk, mindannyiunknak megvan a saját keresztje, épp ezért tegyünk meg mindent, amit megtehetünk, hogy életünk könnyebb, jobb legyen. Csakis a jót vigyük haza otthonainkba, s ez legyen, ami meghatározza viselkedésünket, tetteinket. Igyekezzünk javítani kapcsolatainkat, legyünk toleránsak, megértők és együttérzők. Tiszteljük és becsüljük egymást, mutassunk példát gyermekeinknek, unokáinknak. Higgyék el, szebb és teljesebb lesz az életünk.

Ebben a rohanó világban, ahol szinte ellepnek bennünket a teendőink, óriási figyelmet kell szentelnünk a valóban fontos dolgoknak. Megtalálni, felismerni, megtartani az igaz értéket, ez a feladatunk. Hiszem és kívánom, hogy mindannyian találjuk meg, ami fontos számunkra, ami kiteljesít és amiért érdemes élni.

Kedves barátaim!

A 2024-es év minden bizonnyal érdekes lesz, tele meglepetésekkel és kihívásokkal, de biztos vagyok benne, hogy közösen mindent meg tudunk oldani. Jóka fokozatosan egy modern, fejlett és mindenki számára nyitott faluvá változik és a számos projektnek köszönhetően minél jobban előremozdul.

Végezetül hadd mondjak köszönetet Önöknek, kedves lakosaink, hiszen Önök is sokrétűen bekapcsolódnak községünk fejlesztésébe. Köszönet illeti a községi hivatalban és a községi irányítású szervezetekben dolgozó kollégákat, valamint a képviselőtestület tagjait. Köszönet mindenkinek, aki értékeli a községi rendezvényeket, gondoskodik falunk fejlődéséről, tisztaságáról, biztonságáról, segíti az időseket vagy formálja a felnövekvő nemzedéket.

Mindenkinek békés, boldog és áldásos új évet kívánok! Legyen ez az év a kellemes meglepetések, a valóra vált álmok és a beteljesült vágyak éve. De legyen az összetartozás, a tisztesség, a kölcsönös elfogadás és az emberi jóindulat ideje is.

Köszöntünk 2024, boldog új évet mindenkinek!

Üdvözlettel

Kiš Gabriel, polgármester