Ugrás a tartalomra

Parkolás az általános iskola környékén

Közzétéve 18.1.2023.

Kedves szülők – járművezetők!

Az elmúlt években önkormányzatunk felülvizsgálta és javította a gépkocsival járó szülők parkolási és közlekedési feltételeit az általános iskola környékén. A szülők részére átjárható egyirányú parkoló (jelenleg az iskola területén lévő bal oldali parkoló), pedagógusparkolók kialakításával, új gyalogátkelőhelyek kialakításával, valamint az iskola előtti járművek megállásának megakadályozásával, megfelelő feltételeket teremtettünk a biztonságos közlekedéshez.

A szabályok bevezetése után a helyi polgárőrség közreműködésével igyekeztünk segítőkészek lenni, figyelmeztetni az érintetteket azok betartására.

Erőfeszítéseink ellenére még mindig vannak felelőtlen szülők – sofőrök, akik vagy nem ismerik a közlekedési szabályokat, vagy egyszerűen figyelmen kívül hagyják azokat (ami szomorú, mert rossz példát mutatnak a gyermekeknek).

Ezért is tájékoztatjuk a szülőket – járművezetőket, hogy a továbbiakban az érvényes közlekedési táblákat figyelmen kívül hagyókkal az önkormányzat tömbösítési eljárás keretében (33 euróig terjedő bírság) vagy az objektív felelősség elve alapján (79 € bírság) jár el, illetve a bizonyítékokat továbbítja az illetékes közlekedési felügyelőségnek és azokat büntetőeljárás keretében tárgyalják.

Ezért figyelmeztetünk minden szülőt – járművezetőt, hogy:

1) a gyermekek szállításakor a szülők iskola melletti parkolóját (az iskola területén bal szélső parkoló) vagy a művelődési otthon előtti parkolót használják.

2) Az épület főbejáratai előtti parkolót kizárólag = csak = egyedül az iskolai alkalmazottak és a közlekedési személyzet, vagyis a futárok, árubeszállítók használhatják. FIGYELEM – a szülő nem minősül beszállítónak! A parkolóhelyeket parkolótáblákkal és kiegészítő táblákkal megfelelően jelöltük. Kérjük a járművezetőket, hogy ezeket tartsák tiszteletben.

3) A művelődési otthon felőli gyalogátkelőhelytől a parkoló szülői bejáratáig a megállást a MEGÁLLNI TILOS jelzőtábla tiltja! (Ez azt jelenti, hogy a sofőr akkor sem állhat meg, amikor a gyermek ki- vagy beszáll.)

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je zakaz-zastavenia.jpg

Tisztában vagyunk vele, hogy sok szülő-gépjárművezető hajlamos gyermekét a lehető legközelebb vinni az iskola bejáratához, de ezt a közlekedési táblákat betartva kell megtennie.

Kedves szülők! Figyelmeztetéseinket, intelmeinket, kéréseinket sok esetben és sokáig figyelmen kívül hagyták. Jelenleg több tucat (ha nem több száz) bizonyítékunk van a közlekedési szabályok megsértésére, beleértve a járműveik nyilvántartási számát. Kamerarendszereink folyamatosan figyelik az iskola előtti tereket!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy 2023.01.23-tól a közlekedési szabálysértéseket már nem tűrjük és a felelőtlen járművezetőket megbüntetjük, mert veszélyeztetik az iskola környéki biztonságos közlekedést, ill. sok esetben kritikus és életveszélyes helyzeteket idéznek elő.

A felelősségteljes gépjárművezető szülőknek köszönjük az együttműködést.