Preskočiť na obsah

Deň matiek

Zverejnené 14.5.2023.

Kategória

Milé mamičky,

druhá májová nedeľa už tradične patrí všetkým mamám, či starým mamám na celom svete. Je to deň, kedy si pripomíname ich dôležitosť v našom živote.

Mama – krátke, milé slovo, ktoré má v každom jazyku rovnaký význam. Je to slovo, ktoré je naším prvým vysloveným slovom. Mama je tá, ktorá nám dala život, ktorá nás po prvý krát objala, ktorá nás naučila prvé slová, kroky a ktorá nás sprevádza celým naším životom, či už svojou prítomnosťou alebo v našich spomienkach.

Byť mamou je dar aj celoživotné poslanie. Byť mamou je neustály strach aj nekonečná čistá láska. Mama je len jedna. Je múzou poetov, spisovateľov, spevákov, maliarov, sochárov. Mama je láska sama, trpezlivá, chápavá, obetavá, starostlivá, láskavá, milujúca….

Ak v kolobehu života často zabúdame na mamu, Deň matiek je príležitosťou poďakovať za všetku lásku, za nehu a starostlivosť, ktorou každá matka zahrňuje svoje deti, za opateru a nekonečnú trpezlivosť a obetavosť. Za každú prebdenú noc, za každú prečítanú rozprávku, za každý bozk na dobrú noc a ráno, za pomoc a ochranné ruky, keď kráčajú deti životom, za pochopenie a odpustenie, ak zo správnej cesty vybočia, za radosť v dobrých, a podporu v zlých časoch.

Zo srdca želám všetkým mamám a starým mamám radosť z detí a zo svojich vnúčat. Zo srdca želám, aby mamám bola prejavená vďaka, úcta nielen v tento deň, ale počas celého roka. Venujme preto všetkým mamám pohladenie, objatie, vďaku, kým ich máme pri sebe, a ak už to nie je možné, venujme svojim mamám myšlienku, spomienku, či modlitbu. Som presvedčený, že si to každá mama zaslúži.

Krásny Deň Matiek Vám želám!

Ing. Gabriel Kiš, starosta obce