Preskočiť na obsah

Fašiangový galaprogram tanečnej skupiny MT Family

Zverejnené 30.1.2024.

Dátum a Čas
03. feb 2024 16:30 – 18:00
Miesto
Kultúrny dom
Kategória

Tanečná skupina MT Family zo Zlatých Klasov bola založená pred viac ako 20 rokmi a od tej doby nepretržite funguje a napreduje plnou parou. Vedúcou skupiny je Marianna Mészáros, ktorá všetok svoj voľný čas venuje tanečníkom tanečnej skupiny. Hlavní choreografi sú Marianna Mészáros a Matyi Mészáros. Repertoár skupiny je veľmi pestrý. Obsahuje okrem moderných pouličných a hip hop tancov aj iné žánre ako napríklad rock’n’roll, cigánske tance, country ale aj rôzne iné.

 Prvé väčšie úspechy dosiahli v roku 2013, keď na rôzných národných a medzinárodných súťažiach získali množstvo umiestnení. V tomto roku prvý krát získalo ich tanečné duo prvý titul majstrov sveta v Poreči v Chorvátsku. V roku 2014 tanečníci odniesli domov z majstrovstiev sveta jedno 17. a dva 5., a z majstrovstiev Európy jedno 4., a štyri tituly vicemajstrov Európy. Úspechy pokračovali aj v roku 2015, keď skupina získala prvé miesto na súťažiach Connector Dance Fest vo Veszprémi, Choreopohár v Žiline, DanceStar Slovakia v Piešťanoch a ShowTime v Leviciach. Ani v roku 2016 nezostali bez úspechov. Skupina sa vrátila domov z majstrovstiev sveta s titulom majstra a vicemajstra sveta, okrem toho získala vynikajúce umiestnenia aj na domácich a zahraničných súťažiach. V roku 2017 sa tanečná skupina rozhodla zmeniť meno z MINI TINI na MT Family. Tvrdá práca sa im oplatila aj v roku 2017, nakoľko znova získali veľa krásnych prvých miest a ďalších umiestnení, aj prvé miesto na majstrovstvách sveta v Chorvátsku.

Sme radi, že skupina sa každoročne predstaví aj nášmu publiku, či už na obecnom dni alebo adventným programom. Tento rok to bude fašiangový galaprogram, 3. februára, od 16.30 v miestnom kultúrnom dome. Každého srdečne očakávame.