V dnešnej dobe sa obnovujú tradície, zvyky, obyčaje našich starých a prastarých rodičov. Jednou z najznámejších tradícií v minulosti bola dedinská zabíjačka, ktorá znamenala v živote rodiny nielen pracovnú, ale aj spoločenskú udalosť. Bola jedným z rozptýlení a príležitosťou na zábavu. Najviac ošípaných sa do nebeských pastvín pobralo pred Vianocami, aby bolo mäsko na sviatky a klobásky do kapustnice. Druhým zabíjačkovým termínom boli fašiangy, aby sa stihla zaúdiť šunka na veľkonočné sviatky.
10. februára opäť usporiadame dedinskú zabíjačku na námestí Ilka, so začiatkom od 8.00 hodine. Popri čakaní na prvé zabíjačkové špeciality môžete ochutnať cigánsku pečienku, pomaškrtiť si na vynikajúcich langošoch a šiškách. Zabíjačkové špeciality, ako podhrdlina, zabíjačkový perkelt, jaternica, krvavnička, klobása, zabíjačková kapusta, zabíjačková kaša, oškvarky sa budú predávať postupne, podľa času prípravy. Čaká na vás príjemná hudba, dobrá nálada, vynikajúce zabíjačkové špeciality, dobré pálenô… Nevynechajte túto jedinečnú príležitosť a príďte hodovať!